Драге колегинице и колеге, 

Пред вама је онлајн обука  „Искуства у креирању кратких програма у ПУ Чукарица“, као вид хоризонталне размене у предшколској установи Чукарица, као део пројекта “Тата, мама, играјте се са нама”, програма подршке раном развоју деце и унапређивању родитељских компетенција кроз  умрежавање у локалној заједници у склопу ширег националног пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање”. Удружење стручних сарадника и сарадника предшколских устнова Србије је партнерска организација предшколској установи Чукарица у реализацији овог пројекта.

Обука се састоји из три дела

  1. део Кратки програми – https://www.youtube.com/watch?v=uzF0q87dKJE
  1. део Беби програм – https://www.youtube.com/watch?v=eUjBWAGG6Sc
  1. део Упитник https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfp3Oezzji9JSgPEPqD0vz9R_G9G9dL76VMKG7UPcySAZSrQw/viewform?usp=sf_link

Препоручујемо да прво прочитате упитник како бисте могли да усмерите пажњу на питања из упитника, док пратите видео материјал. 

Упитник је истовремено и евалуација хоризонталног усавршавања.

Када одгледате оба дела видео материјала, попуните упитник и проследите га, завршићете учешће у обуци и тиме остварити право на бодове хоризонталног стручног усавршавања (2 бода). Потврду ћете добити путем меила са кога сте упитник послали.

У оквиру упитника имате могућност да изнесете своја запажања, као и да поставите питање пројектном тиму. Очекујемо ваша питања и коментаре.

Хвала Вам на учешћу и повратним информацијама,

Тим пројекта „Тата, мама играјте се са нама“ ПУ Чукарица, Београд

 

Удружење стручних сарадника и сарадника предшколских установа Србије, као партнерска организација предшколској установи Чукарица, званично од септембра 2019.г са својим предлогом пројекта ушло у избор од 40 јединица локалних самоуправа као део ширег пројекта унапређивања система предшколског васпитања и образовања у Србији под називом „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“. 

Пројекат који се реализује у ПУ Чукарица под називом „Тата, мама, играјте се са нама – програм подршке раном развоју деце и унапређивању родитељских компетенција кроз умрежавање у локалној заједници“ траје 3 године и усмерен је на проблем обухвата деце узраста од 0 до 6,5 година квалитетним програмом раног образовања са акцентом на укључивање деце из осетљивих категорија, креирање мреже подршке породици и јачање родитељских компетенција и равномерно укључивање оба родитеља у васпитање и образовање деце. Циљ пројекта је и умрежавање институција у локалној заједници кроз формиране локалне интересорне тимове („мрежа подршке“) који пружају подршку деци и породицама из осетљивих група.

Више о пројекту сазнајте на http://pucukarica.rs/projekti/ 

Онлајн обука „Искуства у креирању кратких програма у ПУ Чукарица“ у оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“