Дана 31.10.2023. године у Београду одржана је редовна изборна скупштина Удружења стручних сарадника и сарадника предшколских установа Србије. Домаћин нам је била ПУ Чукарица.

За новог председика Удружења, од стране присутних именованих делегата из сва четири Центра једногласно је изабрана Јасмина Вулетић. Заменик председника ће у наредне четири године бити Татјана Ристивојевић из Земуна.

На седници су такође верификовани и резултати избора председника Центара удружења, па ће у наредном мандату Тајана Дивилд – Центар Војводина, Марија Боснић – Центар Ниш, Марија Чоловић Савић – Центар Крагујевац и Милица Марковић – Центар Београд обављати функције председника центара, који ће уједно бити и чланови извршног одбора. Потврђени су и предложени чланови надзорног одбора: Ана Бешењи – Центар Војводина, Милан Радојичић – Центар Ниш, Марија Биберџић – Центар Крагујевац, Катарина Ђурић и Катарина Плећић – Центар Београд.

Изабран је и нови секретар Удружења – Марија Перић из Параћина.

Седница је уједно била и прилика да испратимо нашег дугогодишњег члана, Станишу Чабаркапу у заслужену пензију.

Удружење ће и даље наставити да делује на унапређивању започетих процеса у предшколском васпитању и образовању, даљој афирмацији струке и побољшању квалитета рада и већој видљивости и улози стручних сарадника и сарадника.

ИЗБОРНА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА