Драге колеге и пријатељи,

Са тугом вас обавештавамо да је наша драга колегиница Слава Тимарац преминула. Наша Слава. Слава која нам је поклањала своје најдрагоценије – лепоту мисли и идеја, своју снагу. Она нас је водила и пратила. Била поред нас.
Остајемо неми, са бујицама речи које питају, негодују, не мире се, вичу, не прихватају.
Слава зна да ће бити и даље са нама. У ветру и камену. У киши и листу. У честици ваздуха и мирису…У причама. У мислима. И онда када имамо дилему. И када се питамо. И када нам није право. И када имамо идеју. И када немамо решење. И када не верујемо. И када не прихватамо. И када делује бесмислено. И када се све расплете. Kада се реши.
Одговорни смо да чувамо оно што смо са Славом учили. Да будемо праведнији, промућурнији, одговорнији. Нежни према себи и другима. Да размишљамо и питамо се много. Да стремимо висинама и да помажемо другима да се у висине вину. Да кроз живот ходамо сигурним кораком, да га препливавамо енергичним замахом. Али и да застајемо и уживамо у призорима.

Kолеге и пријатељи, стручни сарадници и сарадници, чланови Удружења стручних сарадника и сарадника предшколских установа Србије

In memoriam Слава Тимарац